Beveiliger niveau 2 opleiding MBO beveiliger niveau 2 Beveiliger basisopleiding

Wat houd een Beveiliger 2 in

Wat houd een Beveiliger 2 in

Primair houdt de Beveiliger 2 zich bezig met het vroegtijdig signaleren van dreigingen en risico's. Hij onderkent afwijkende gedragingen, situaties of subjecten. Hij reageert adequaat op orde en/of norm verstorend gedrag, incidenten of calamiteiten. De Beveiliger 2 draagt bij aan het gevoel van (sociale en maatschappelijke) veiligheid. Veel Beveiligers 2 werken gedetacheerd bij een opdrachtgever, anderen voeren beveiligingswerkzaamheden en faciliterende taken uit ten behoeve van het bedrijf waar ze in dienst zijn. De Beveiligers 2 bewaken de veiligheid binnen de kaders van een beveiligingsopdracht meestal in een privéomgeving.


Opleidingseisen

De kandidaat dient ten minste 18 jaar te zijn. Verder dient de kandidaat te voldoen aan de volgende eisen: 

 • Aantoonbaar VMBO werk- en denkniveau of hoger


Hoe ziet de opleiding beveiliger N2 eruit?

Inhoud: 

 • Wet- en regelgeving
 • Veiligheid en beveiliging
 • Waarnemen
 • Specifiek rapporteren
 • Doelmatig optreden
 • Cameratoezicht
 • Beveiliging in de zorg
 • Nederlands
 • Rekenen
 • Loopbaan & Burgerschap
 • Stage


Minimale opleidingsduur

De opleiding tot beveiliger N2 wordt in een dagonderwijsformat gegeven en strekt zich uit over 19 lesdagen. De lessen vinden plaats op dinsdagen, van 9.00 uur tot 17.00 uur. Aan het einde van de opleiding volgen zowel een theoretisch als praktisch examen. Bovendien is het noodzakelijk om stage te lopen bij een erkend leerbedrijf om aan het examen deel te kunnen nemen.


De Beveiliger Niveau 2 Opleiding: De Eerste Stap naar een Carrière in de Beveiliging

De beveiligingsindustrie speelt een cruciale rol in de bescherming van mensen, eigendommen en informatie. Of het nu gaat om evenementen, bedrijven of publieke ruimtes, beveiligers zorgen voor veiligheid en orde. Voor degenen die een carrière in deze dynamische en verantwoordelijke sector ambiëren, is de Beveiliger Niveau 2 opleiding een uitstekende start.


Wat is de Beveiliger Niveau 2 Opleiding?

De Beveiliger Niveau 2 opleiding is een mbo-opleiding (middelbaar beroepsonderwijs) die gericht is op het opleiden van professionele beveiligers. Deze opleiding bereidt studenten voor op diverse taken binnen de beveiligingsbranche, van preventie en toezicht tot het reageren op incidenten en calamiteiten.


Toelatingseisen en Duur

Om toegelaten te worden tot de Beveiliger Niveau 2 opleiding, dien je meestal te beschikken over een vmbo-diploma (theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg), een mbo-diploma op niveau 1, of een vergelijkbaar diploma. De opleiding duurt doorgaans twee jaar, maar dit kan variëren afhankelijk van de onderwijsinstelling en de leerroute (BOL of BBL).

 • BOL (Beroeps opleidende Leerweg): Hierbij volg je voornamelijk lessen op school en loop je daarnaast stage bij een erkend leerbedrijf.
 • BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg): Hierbij werk je vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf en ga je één dag per week naar school.


Inhoud van de Opleiding

De opleiding Beveiliger Niveau 2 biedt een mix van theoretische kennis en praktische vaardigheden. De belangrijkste onderdelen van de opleiding zijn:

 1. Recht en Wetgeving: Kennis van relevante wetten en regels, zoals de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus (Wpbr), strafrecht en burgerlijk recht.
 2. Beveiliging en Veiligheid: Inzicht in de verschillende aspecten van beveiliging, zoals toegangscontrole, surveillance, alarmopvolging en preventieve maatregelen.
 3. Communicatie: Effectieve communicatietechnieken, zowel mondeling als schriftelijk, en het omgaan met conflictsituaties.
 4. EHBO en BHV: Basiskennis van eerste hulp en bedrijfshulpverlening, cruciaal voor het handelen bij ongelukken en noodsituaties.
 5. Praktijkervaring: Stages en praktijkopdrachten om de geleerde theorie in de praktijk toe te passen.


Carrièremogelijkheden

Na het succesvol afronden van de Beveiliger Niveau 2 opleiding, kun je aan de slag in diverse functies binnen de beveiligingsbranche. Mogelijke werkplekken zijn:

 • Evenementenbeveiliging: Beveiliging van concerten, sportwedstrijden en andere grote evenementen.
 • Objectbeveiliging: Beveiliging van gebouwen zoals kantoren, winkels en industriële complexen.
 • Mobiele Surveillance: Rondes rijden om meerdere objecten te controleren en te beveiligen.
 • Publieke Ruimtes: Beveiliging van openbare ruimtes zoals winkelcentra en treinstations.


Daarnaast biedt de opleiding een goede basis voor verdere specialisatie en doorgroeimogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld doorstuderen voor Beveiliger Niveau 3 of 4, of je specialiseren in een specifieke tak van beveiliging, zoals persoonsbeveiliging of cyberbeveiliging.


Conclusie

De Beveiliger Niveau 2 opleiding is een veelzijdige en praktijkgerichte opleiding die je voorbereidt op een verantwoordelijke en afwisselende carrière in de beveiligingssector. Of je nu net van school komt of een carrière switch overweegt, deze opleiding biedt de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om een succesvolle beveiliger te worden. Met de groeiende vraag naar beveiligingsprofessionals, biedt deze opleiding niet alleen een stabiele baan, maar ook de mogelijkheid om bij te dragen aan de veiligheid en het welzijn van anderen.Diploma

Een Beveiliger N2 diploma wordt afgegeven als alle onderdelen van de opleiding met een voldoende zijn afgesloten. Boek nu beveiliger 2 opleiding versneld - beveiliging opleiding niveau 2 bbl - gratis opleiding beveiliger 2 - opleiding beveiliging voor volwassenen - beveiliging opleiding 6 maanden - beveiliger opleiding